İş

Düşük kodlu platformlar 2025 yılına kadar 47 milyar dolarlık pazara ulaşacak

ABD’li teknoloji araştırma ve danışmanlık şirketi Gartner’ın Teknoloji Trendleri Raporu Sonuçlarına göre, 2026’da şirketlerin yüzde 80’i ihtiyaç duyduğu yazılımları low-code platformlarda geliştirecek. Bu platformların 2025’te 47 milyar dolarlık bir pazar yaratması bekleniyor.

BloombergHT’nin sorularını yanıtlayan Kuika Yürütme Konseyi Lideri Süreyya Ciliv, “Yapay zeka tabanlı low code platformu, dijital dönüşüm sürecindeki şirketler için çok önemli ve güçlü bir araç. Şirketlerdeki bireyler, küçük departmanlar ve iş birimleri, merkezi bilgi işlem departmanlarından her yazılımı beklemek yerine, düşük kodlu bir platformla yenilikçi yazılımları kendileri yapabilirler. Geliştirdiğimiz yapay zeka tabanlı low-code platformu ile gerekli yazılımlar günümüzden 10 kat daha hızlı üretilebiliyor.”

Süreyya Ciliv, şirket çalışanlarının yetkinliklerini artırmada platformun değerini şu sözlerle dile getirdi: “Şirketlerin bu yeni ve önemli yetenekleri, küçük projelerden başlayarak hızlı ve cesurca çalışanlarına kazandırması rekabet açısından en büyük avantaj olacaktır. Akıllı, eş zamanlı, makine öğrenimi, yapay zeka ve optimizasyon yazılımları ile hızla dijitalleşen, müşterilerine en iyi deneyimi ve değeri sunan şirketler kazanacak.

Low-code geliştirme platformları, kodlama bilmeyen veya hızlı bir şekilde geliştirmek isteyen bireyler için geliştirilmiş yapay zeka tabanlı yazılım araçlarıdır. Bu platformlar, yapboz kesimlerini birleştirmek için yazılım geliştirmeye izin verir.

“Endüstriyel şirketler az kodlu yazılım platformları talep ediyor”

Ciliv “Yazılım geliştirme süreçleri uzun ve değerli, buna karşılık yazılımcı sayısı yetersiz. Yazılım geliştirmede uzun süreçler, tekrarlanan çabalar, kaynak israfına ve müşterilerden kullanılmayan yazılımlara neden olur. Bu platform sayesinde şirketlerde bir departman kod yazabilmektedir. Bu yazılım platformu iş süreçlerine entegre edildiğinde şirket yöneticileri bilgi işlem departmanlarını daha fazla katma maliyetli işlere yönlendirebilmektedir. Sanayi şirketlerinde mevcut ekiplere yazılım yetkinliği sağlıyor, yazılım çözümlerimizle start-up’ları destekliyoruz.”

“Şirketleri dijital dönüşüm sağlayan ekonomiler kazanacak”

Kuika Yönetim Konseyi Lideri Süreyya Ciliv, teknoloji dünyasındaki gelişmelerin iş dünyasına etkisini şöyle değerlendiriyor: “Küresel ekonomide başarı için en önemli strateji, dijitalleşmeyi ve inovasyonu tüm firmalarınıza yaymak, müşterilerinize daha fazla odaklanmaktır. , onlara yakınlaşın, onlara daha fazla değer katın ve rekabette fark yaratın. . Bunu hızlı yapanlar ekonomiler ve şirketler kazanacak” şeklinde açıkladı.

Üniversitelerin müfredatlarında, akademilerin sertifika programlarında yapay zeka tabanlı yazılım derslerinin olması gerektiğini vurgulayan Süreyya Ciliv, “Üniversitelerin eğitim müfredatlarına low-code ve no-code yazılımların girmesi ve ders olarak görülmesi. genç girişimcilere, şirketlere, iş süreçlerine standardizasyon ve rekabet avantajı sağlayacak.”

saruhanliajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu