Haber

Hindistan’ın 74. Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu Ankara’da düzenlendi

Ticaret Bakan Yardımcısı İste Tuna Turagay, Türkiye ile Hindistan’ın ticaret, yatırım, turizm ve teknoloji gibi çeşitli alanlarda ikili iş birliği potansiyelinin çok yüksek olduğunu belirtti.

Hindistan’ın 74. Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu, Hindistan’ın Ankara Büyükelçiliği tarafından bir otelde düzenlendi.

Resepsiyona Hindistan’ın Ankara Büyükelçisi Virander Paul’ün yanı sıra Ticaret Bakan Yardımcısı Turagay, büyükelçiler, diplomatik misyon mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

Turagay burada yaptığı konuşmada Hindistan’ın uluslararası ekonomi Son yıllarda jeopolitik arenada istikrarlı bir şekilde yükselen bir güç olduğunu belirten “Türkiye ve Hindistan’ın ticaret, yatırım, turizm ve teknoloji gibi çeşitli alanlarda ikili işbirliği potansiyeli çok yüksek olduğuna inanıyorum.” dedim.

Türkiye ve Hindistan’ın güçlü bir bölgesel üretim üssüne ve tüketim malları için hızla büyüyen pazarlara sahip olduğunu vurgulayan Turagay, “Ülkelerimiz arasındaki ticaret hacminin son yıllarda önemli ölçüde arttığını görüyoruz. 2020’de 5,7 milyar dolar olan ticaret hacmimiz 2022’de yüzde 2,1. Birçok kat artarak 12,3 milyar dolara ulaştı.Ancak bu rakamların ülkelerimizin ortasındaki gerçek potansiyeli yansıttığını düşünmüyorum.” değerlendirmesini yaptı.

Turagay, Hindistan’ın özellikle bilgi teknolojilerinde lider ülkelerden biri olduğunu belirterek, önümüzdeki yıllarda 3. büyük ekonomi olacağına değindi.

Turagay ise iki ülke arasındaki iş birliğinin sadece ticaretle sınırlı kalmamasını, başta yatırımlar olmak üzere farklı alanlara yayılmasını istediklerini belirterek, Türk ve Türk’ü teşvik eden platform ve projeler geliştirmeye odaklanmaları gerektiğine işaret etti. Hintli yatırımcıların daha fazla öne çıkması ve iş fırsatlarını daha aktif bir şekilde tartışması. o yaptı.

Turagay, “Türkiye ile Hindistan arasında güçlenen ekonomik bağların ülkelerimize refah ve büyüme getireceğine inanıyorum. Ülkelerimiz arasındaki iş birliğinin devamı ile çok daha büyük işler başaracağımıza eminim.” dedim.

Hindistan’ın milli bayramını kutlayan Turagay, Türkiye-Hindistan ilişkilerinin her boyutta güçlenmesini diledi.

Ticaret hacmini ikiye katlamak için çok güçlü bir ortak istek var.

Büyükelçi Paul ise Hindistan’ın en hızlı büyüyen büyük ekonomilerin ortasında yer aldığını ve uluslararası toplumun sorumlu bir üyesi olduğunu belirterek, ülkesinin G-20 dönem başkanlığını “Tek Dünya” temasıyla yürüttüğünü sözlerine ekledi. , Tek Aile, Tek Gelecek”.

Paul, “Dünya G-20’ye umutla bakıyor. Tüm dünyaya, Hindistan’ın başkanlığının kapsayıcı, iddialı, kararlı ve eylem odaklı olacağına dair güvence veriyoruz.” dedi. dedi.

Türkiye ve Hindistan’ın derin tarihi ve kültürel bağları olduğunu vurgulayan Paul, “Bugün mevcut uluslararası ortamda hatırı sayılır bir konuma ve zengin çeşitliliğe sahip iki demokrasiyiz. Yıllık ikili ticaretimiz şu anda 12 milyar doların üzerinde. İki ülke ekonomisinin yapısında da bunu ikiye katlamak ve kısa sürede gerçekleştirmek yönünde çok güçlü bir ortak istek var. Karşılıklı yatırımları artırmak için benzer duygular içerisindeyiz.” değerlendirmesini yaptı.

Büyükelçi Paul, iki ülke cumhurbaşkanlarının bir süre önce Semerkant’ta, dışişleri bakanlarının ise New York’ta bir görüşme için geldiklerini hatırlattı.

Paul, “Karşılıklı anlayış yoluyla çok daha geniş ikili ilişkiler geliştirme olanaklarına sahibiz. 21. yüzyılda güçlü ortaklar olarak tam potansiyelimizi birlikte gerçekleştirmeyi dört gözle bekliyoruz.” dedi. dedim.

Konuşmaların ardından Hindistan’ın 74. Cumhuriyet Bayramı’na özel pasta kesildi ve Bollywood dans gösterisi gerçekleştirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu