Ekonomi

Mercedes-Benz’in ana hissedarı şirketteki hissesini azaltıyor

Investing.com – Mercedes Benz’in (ETR: MBGnŞirketin hisseleri, üçüncü en büyük hissedarının 20 milyon hisseyi indirimli olarak satmasının ardından Çarşamba günü %2,5 düştü.

Basında çıkan haberlere göre, Körfez ülkesi Kuveyt Yatırım Otoritesi (KIA), hisse sayısını 69,27 avro (1 avro = 1.0855 dolar), yani daha fazla fiyatla satışa çıkardı. son kapanış fiyatının %3 altında. KIA şu anda Mercedes-Benz’in %5’ten daha azına sahip – yaklaşık 53 milyon hisse – önceki payı olan %6,84’ten düştü.

Yaklaşık 1,4 milyar avroluk bir maliyetle, Alman otomobil üreticisindeki satışlar, şirketin toplam sermayesinin %2’sinden biraz daha azını oluşturuyor.

Reuters tarafından aktarılan e-posta açıklamasında Mercedes-Benz, KIA’nın “Mercedes-Benz ile başarılı ortaklığımızı sürdürmeye ve önemli bir hissedar olarak kalmaya kararlıyız.” söylenmiş.

KIA’nın atılımından önce, Stuttgart merkezli Mercedes-Benz, yüksek fiyatlı lüks modellere odaklanması Avrupa’daki zayıf talebi dengelemeye yardımcı olduğu için geçen yıl faiz ve vergi öncesi kârında (EBIT) %28 artış bildirdi.

Ancak iş dünyası, 2023’ün ilk çeyreğindeki havanın, pandemi döneminin katı önlemlerinin sona ermesinden bu yana Çin’de COVID-19 olaylarının yayılmasından etkilendiği konusunda uyardı.

Şubat ayında açıklanan yıllık sonuçların ardından yükselen şirket hisseleri, son bir yıllık dönemde yüzde 12’den fazla değer kazandı.

Yazar: Scott Kanowsky

elbistanajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu